Wednesday, January 25, 2012

Rebuilding Aleipata – Reconstruyendo Aleipata – Reconstruint Aleipata

Mt Vaea's top, as seen from Le Manumea Hotel 


The Samoa Observer reports that the Saleaumua preschool, which was destroyed by the 29 September 2009 tsunami, has recently received a significant injection of funds from the Pan Pacific and South East Asia Women’s Association (PPSEAWA) in Hawai'i.
Saleaumua is a village in the district of Aleipata, not far from Lalomanu.
Built in 2003, it reached an enrolment of 60 students prior to the tsunami. The preschool has been moved inland, away from the coast. Associate Minister of Tourism, Tafua Maluelue Tafua, and Aleipata MP, said at the event held at Le Manumea Hotel that there remains a lot of work to be done.
Every little bit helps.


El diario Samoa Observer informa de que el centro de educación preescolar de Saleaumua, que fue destruido por el tsunami del 29 de septiembre de 2009, ha recibido recientemente una importante inyección de fondos procedentes de la Asociación de Mujeres del Pacífico y Sureste de Asia (PPSEAWA en sus siglas en inglés) de Hawaii.
Saleaumua es un pueblo del distrito de Aleipata, que no está lejos de Lalomanu.
Construido en 2003, llegó a contar con 60 alumnos con anterioridad al tsunami. Ahora el centro preescolar ha sido trasladado tierra adentro, lejos de la costa. El Secretario de Turismo de Samoa, Tafua Maluelue Tafua, miembro del Parlamento por Aleipata, dijo en el evento celebrado en el Hotel Le Manumea que queda mucho trabajo por hacer.
Por pequeña que sea, toda ayuda es buena.


En el diari Samoa Observer va aparèixer la notícia de que el centre d’educació preescolar de Saleaumua, que va ser destruït pel tsunami del 29 de setembre de 2009, ha rebut una important donació de diners procedents de l’Associació de Dones del Pacífic i el Sud-Est d’Àsia (PPSEAWA en les seues sigles en anglès) de Hawaii.
Saleaumua es un poblet del districte d’Aleipata, no massa lluny de Lalomanu.
Construït a l’any 2003, el centre va arribar a contar amb 60 alumnes abans del tsunami. Ara, el centre preescolar ha estat traslladat terra endins, lluny de la costa. El Secretari de Turisme de Samoa, Tafua Maluelue Tafua, Membre del Parlament per Aleipata, va dir durant l’acte celebrat a l’Hotel Le Manumea que encara hi queda molt de treball per fer.

Tota ajuda és bona, per xicoteta que siga.

No comments:

Post a Comment